Unazad zadnjih godinu dana, imali smo prilike čuti kako Messenger planira postati puno više od običnog Messengera. Slanje GIF-ova, uređivanje chata, naručivanje Ubera i novčane transakcije unutar aplikacije samo su neke od mogućnosti Messengera.

Facebook se nedavno pohvalio podatkom od 800 milijuna aktivnih korisnika aplikacije Messenger, ali i da tu ne planiraju stati. Iako velika većina koristi aplikaciju samo u svrhu instant chatanja, postoji puno više mogućnosti koju nam pruža, na prvi pogled, ovaj jednostavan i intuitivan messenger.

Pa krenimo redom. Sedam mogućnosti koje možete koristiti već sada i tri mogućnosti koje nam tek dolaze!

MOGUĆNOSTI KOJE MOŽEMO KORISTITI VEĆ DANAS

1.Postoji zasebna Messenger stranica

Dok ste na poslu možete razgovarati sa svojim prijateljima bez da vam news feed odvlači pažnju. Baš kao što postoje dvije zasebne aplikacije za Facebook i Messenger tako postoje i dvije zasebne web stranice. Sučelje Messenger web stranice je kao i sama aplikacija – jednostavno i intuitivno. Tako da ako želite povećati produktivnost i ne bojati se da će vas šef uhvatiti kako surfate po Facebooku – svakako pređite na Messenger web stranicu2.

2. Ne trebate imati Facebook profil kako bi koristili Messenger

Dovoljan vam je samo broj mobitela i imate sve što vam je potrebno kako bi koristili Messenger. Sve što trebate je skinutu aplikaciju te pri registraciji definirati da nemate Facebook profil. Nakon završetka registracije moći ćete koristiti aplikaciju bez kreiranog Facebook profila.

1.

3.Ne gubite vrijeme tražeći chat grupu

Postoji i jednostavniji način od skrolanja po chatu da pronađete određenu chat grupu. Kliknite na sekciju grupa te ćete na dnu ekrana vidjeti Pin button. Pomoću te ikone moći ćete određenu grupu staviti na sam vrh, a ponudit će vam se i mogućnost uređivanja imena grupe, slike itd.

4.Utišajte dosadne osobe ili grupe

Svi imamo osobu u listi prijatelja zbog koje nam mobitel konstantno vibrira, a poruke nisu od životnog značaja. U opcijama možete ugasiti notifikacije za određeni razgovor te odabrati želite li utišati tu osobu ili grupu na 15min, jedan sat, osam sati, 24 sata ili za stalno, tj. dok ponovno ne uključite notifikacije. Ako ste na važnom sastanku možete utišati i kompletan messenger. Ako spadate u onu vrstu ljudi koju boli briga što drugi misle možete i tu osobu blokirati te joj onemogućiti slanje poruka. 🙂

5.Ne objašnjavajte gdje ste 

Ne morate objašnjavati gdje ste vi ili kako doći do određene lokacije. Kliknite na ikonu za lokacije, odaberite lokaciju koju želite i poslati i jednostavno ju pošaljite!

6.Budite kreativni – šaljite GIF-ove!

Kliknite na ikonu više kako bi dobili uvid u aplikacije kojima možete nadograditi svoj Messenger. Neke od tih aplikacija su i GIPHY te GIF Keyboard. Nakon što instalirate aplikaciju moći ćete obogatiti svoje razgovore raznovrsnim GIF-ovima!

7.Prilagodite prozore razgovora svojem ukusu

Ovisno o odnosu kakvog imate s određenom osobom tako imate i mogućnost mijenjanja izgleda chat prozora s tom osobom. Tako možete promijeniti boju razgovora, osobi možete dati određeni nadimak, a umjesto popularnog „thumb-up“ emotikona koji se nalazio pri dnu razgovora možete sami definirati emotikon za određeni chat.

 

MOGUĆNOSTI KOJE NAM DOLAZE

1.Vratite prijatelju novac preko Messengera

Bili ste u izlasku te ste previše popili na prijateljev račun i sada ste premamurni da mu vratite? Nema problema, vratite mu novac putem Messengera!

Iako je ova mogućnost već neko vrijeme dostupna ljudima koji imaju otvoren bankovni račun u SAD-u, pitanje je vremena kada će doći kod nas. Umjesto da svojim prijateljima dajete novac u kešu, možete im uplatiti tu svotu na njihov račun i to preko Messenger aplikacije!

Messenger plaćanje

2. Messenger prepoznaje slike vaših prijatelja

Messengerov „Photo Magic“ pristupa vašem foto albumu te nakon što prepozna lica vaših prijatelja, automatski nudi mogućnost slanja te iste slike tom prijatelju. Ovaj Facebook eksperiment trenutno je u fazi testiranja, ali kao i sve druge mogućnosti – vjerujemo da će relativno brzo i zaživjeti!

Messenger photo magic

3. Pozovite si taxi

Umjesto da uključujete Uber aplikaciju taksi možete naručiti direktno kroz sučelje Messengera. Sve što trebate je kliknuti na ikonu „Transportation“ i pozvati si taksi! Ova mogućnost trenutno je dostupna samo u gradovima u SAD-u, a uskoro ćemo ju moći očekivati i u ostalim zemljama u kojima je dostupan Uber!

Ne ostaje nam zaključiti ništa drugo nego da je Messenger već sada postao puno više od obične chat aplikacije, a što će tek postati – možemo samo nagađati!