Facebook je pokrenuo testiranje opcije prikazivanja oglasa za vrijeme trajanja live videa. Malen broj korisnika koji objavljuju live sadržaj dobio je mogućnost odabira umetanja video oglasa prilikom prikaza svojih live videa.

Oglasi se mogu početi prikazivati nakon 5 minuta broadcasta, a njihovo trajanje ne smije biti iznad 15 sekundi.

Facebook navodi kako se videi odabiru iz već postojećih video kampanji. Neki su brandovi odmah reagirali protiv toga jer nemaju kontrolu nad kontekstom u kojem će se njihovi Facebook video oglasi prikazivati. Brine ih što  mnogi live videi pokrivaju turbulentna zbivanja, a brandovi ne žele da se njihovi oglasi prikazuju usred izvještaja o nekoj tragediji.

Korisnici koji snimaju live video sadržaj imaju mogućnost odabrati koje kategorije oglasa žele na svom kanalu, te mogu ugasiti prikazivanje oglasa ukoliko pokrivaju neku posebno osjetljivu temu.

Popularnost videa

Facebook live video

Video sadržaj, posebice live video, postao je poprište natjecanja društvenih mreža s oblicima televizijskog oglašavanja.

Jedna od prednosti koju najavljuje Facebook je prikaz različitih oglasa gledateljima različitih afiniteta.

S obzirom na to da je takav oblik oglašavanja još u fazi testiranja, teško je procijeniti kako će utjecati na oglašivače. Jedan od problema koji se spominju je činjenica da neki live video gledaju milijuni ljudi, dok drugi jedva stotinu. Pitanje je kako će oglašivači moći odabirati placement svojih oglasa i kako će publika na njih reagirati.